Wednesday 31 October 2018

Inktober 2018 - 31

Sista delen!
Dagens Inktober-ord: Slice (skiva, dela)

Allt som hänt de senaste dagarna, var det bara en dröm? Kan doften från svamparna haft något med saken att göra? De luktar ju väldigt starkt. Men var kommer nycklarna ifrån? Frågorna flyger runt i Vilgots huvud. Han plockar ihop sina saker och ställer sig upp. När han tittar på den bruna anteckningsboken så ser han att det sticker ut ett löst papper. Han öppnar boken och läser på pappret.
”Åm dy fårtfarrande val hitta skaten så läs kartan” står det skrivet med en spretig handstil som Vilgot känner igen. Han vänder på lappen och finner något som verkar vara en slags karta. Kryptiska streck och ord huller om buller fyller pappret. Han kliar sig i huvudet. Detta kommer ta en stund att klura ut, tänker Vilgot. Han lägger ner boken i ryggsäcken och börjar vandra. Han vill komma bort från svampskogen. Det får räcka med äventyr för den här dagen. Nu vill han bara hitta någonstans att sitta och fundera. Kanske äta en bit också. När han känner efter så är han ganska hungrig.

Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är över huvudtaget en underbar sommardag. Trots att Vilgot är hungrig så är vandringen lätt. Han går länge genom det böljande landskapet. Vid en kulle hittar han en ring av stenar. Stora platta stenar som man satt ner i jorden så de formar en oval. En skeppssättning kallas de. I närheten finns en rastplats med ett par bänkar. En perfekt plats att sitta och äta en stund. Han plockar fram ett äpple och börjar skiva upp det. Han äter sakta medan han studerar den underliga kartan. Några krumelurer skulle faktiskt kunna vara stenskeppet där han sitter! Han tittar sig omkring för att se om han ser några fler landmärken som kan visa att han är på rätt väg. Vänta! Var det något som rörde sig bakom en av stenarna?

No comments:

Post a Comment