Saturday, 15 June 2013

Vårens mässor

Det har hänt mycket under sommaren. Londonresa till seriemässa (London Super ComicCon), Barnboksmässa i Bologna och seriemässor både i Uppsala (Uppsala Comix) och Stockholm (SIS).

LSCC var himla kul. Jag var där tillsammans med Daniel (1000 Ögon) och Christer (Seriezonen). Vi delade bord med en amerikansk serieförfattare som Daniel jobbat med. Försäljningen gick sådär men vi hade himla kul. Våra bordsgrannar Robert och Warwick var supertrevliga. Att allt avslutade med en informell middag tillsammans med serieförfattaren Mike Carey gjorde ju inte saken sämre.
Läs mer utförligt om resan här!

I många år har jag lekt med tanken att åka på världens största barnboksmässa. Den går av stapeln i Bologna varje vår. I år blev det av. Mässan firar 50 år (!) och Sverige var gästnation.


Det blev flera dagar fyllda med massor av gående, möten med redaktörer och böcker, böcker, böcker. Jag träffade Sarah McIntyre och Philip Reeves. Trevligare och skönare individer får man leta efter.


Årets Uppsala Comix och Stockholms Internationella Seriefestival låg ganska nära varandra i år. Två veckor bara. Bra med besökare på båda och försäljningen var helt ok.

Jag sitter i styrelsen för Uppsala Comix och kommit med förslaget att bjuda in Sam Arthur (grundare av NoBrow). Hans föredrag var mycket omtyckt och serieläsarna i Uppsala fick upp ögonen för NoBrows utgivning. Jag hjälpte Sam hela dagen med försäljningen och det var inte en lugn stund.

Jag har även hunnit med fyra nya böcker till Nypon Förlag: två st Erik och de två sista om Vera. Fredens hus har gjort en utställning om the Forgivness Project som jag formgivit. Jag har gjort Doctor Who-knappar och ett vykort åt English Bookshop. Samt ett gäng andra saker.

Just nu sitter jag och tecknar nästa 1000 ögon-serie: Fylgia. Den kommer ut den 14 september på kulturnatten i Uppsala (som vanligt). Denna gång ger vi inte ut den själva tillsammans med Seriezonen. Albumförlaget har tagit oss under sina vingar. Så nu blir jag utgiven av Jonas Anderson (som Albumförlagets ägare heter). Jag ser fram emot förvirringen. ;-)

En sista sak: tillsammans med Palle, som jag delar kontor/ateljé med, har jag dragit igång ett nytt företag. Kalabalik media.

No comments:

Post a Comment